DIRECCIÓ: Agustí Villaronga DIRECCIÓ D'ART: Ana Álvar González
AUTOR: Sergi Belbel PRODUCCIÓ: Xela Navarro
GUIÓ: Miquel Obiols MAQUILLATGE: Emma Tutusaus
ADAPTACIÓ: Miquel Obiols i Agustí Villaronga VESTUARI: Lluïsa Gascón
AJUDANT DE DIRECCIÓ: Manel Encina SO: Natxo Ortúzar
DIRECCIÓ DE FOTOGRAFIA: Xavier Gil MUNTATGE: Frank Gutiérrez
MÚSICA: Toni Martí PRODUCCIÓ EXECUTIVA: Julio Casal (Ficción Producciones) i Albert Sagalés (Diagonal TV)
INTÈRPRETS: Olalla Escribano, Marina Gatell, Vicenta N’Dongo, Marisa Paredes, Candela Peña, Jordi Bosch (cap administratiu), Àlex Brendemühl, Roger Casamajor, Enric Majó, Secundino de la Rosa
EMISSIÓ: TV3 - 12 de juliol de 2008
PREMIS: Menció del jurat a la interpretació coral (Festival Inquiet)
 

[Traducció del Xornal.com] L'acció transcorre en una gran ciutat on fa més de dos anys que no plou. En un edifici d'oficines d'alt standing, bàsicament el terrat, els despatxos, l'ascensor, les escales d'emergència, els banys, la cafeteria i els passadissos. És una història coral de vides creuades, amb deu personatges: 5 dones (Secretària Rossa, Secretària Castanya, Secretària Pèl-roja, Secretària Morena i Directora Executiva) i 5 homes (Programador Informàtic, Cap Administratiu, Cap de Personal, Missatger Local i Ascensorista). Uns personatges grisos, corrents, solitaris i extraviats, que aprofiten les seves escapades clandestines al terrat per a fumar -cosa rigorosament prohibida-, però també per a fugir dels problemes quotidians, per a conspirar contra els superiors, per a exterioritzar les angúnies, per a lligar, per a somiar, per a omplir llurs vides solitàries i en definitiva per a intentar buscar la felicitat… Això sí, mentre esperen la tant desitjada pluja i l'endemà.
Amb ironia i humor, la història es va trenant en un ritme frenètic. La càmara acompanya els personatges per tot l'edifici, captant el seu estat anímic i personal. Així els relacionem i coneixem. Per exemple: el misteri que envolta les vides del Programador Informàtic i la Secretaria Castanya; les conspiracions de la Directora Executiva; les obsessions i manies del Cap Administratiu; la doble vida del Cap de Personal; les supersticions de la Secretària Pèl-roja; els poders mentals del Missatger; etc. I la història va avançant fins arribar a un cert final feliç. I si "abans de la pluja", sota un cel gris i amenaçador, es cristal·litzen amors, suïcidis, traïcions, situacions còmiques, odis, cataclismes… i anhels de tempestat ("hauria de ploure"), quan finalment arriba la pluja la tensió es trenca i l'ambient es torna més càlid, sensual i màgic.
Finalment, gairebé tots els personatges troben llur camí particular en vers un món "potser" millor. Una forma d'acotar molts dels temes que planteja la història: l'amor no correspost, els perills de creure en el destí, la por a la soledat, la necessitat d'afecte, el retorn a la natura i un desig ambigu de llibertat. I acaba amb una doble història de amor vista com l'altra banda del mirall.
Són deu vides encreuades explicades durant de tres dies laborables, sempre rodejats d'uns cels enigmàtics i expectants.

 

SECRETÀRIES AL TERRAT [Teletodo - 02/12/06]

Candela Peña i Marisa Paredes protagonitzen un telefilm basat en una obra de Belbel que TV3 emetrà el 2007
El rodatge del telefilm de 90 minuts basat en  l’obra de Sergi Belbel Després de la pluja, realitzat íntegrament a Sabadell, acaba de finalitzar. Marisa Paredes, Candela Peña, Marina Gatell i Enric Majó són part del repartiment, que ha dirigit Agustí Villaronga i que TV3 podria emetre el primer trimestre del 2007. L’escenari escollit  per recrear les oficines d’alt estatus on transcorre l’acció va ser la planta 20 de la Torre Millenium, l’edifici més alt del Vallès Occidental.Gairebé la meitat de la trama es desenvolupa al terrat, el lloc on els personatges van de forma clandestina  per fumar-se els cigarros que els subministra el missatger (Roger Casamajor), una cosa totalment prohibida a l’empresa. Fumant, els protagonistes es desfoguen de les seves misèries quotidianes.Les vides creuades de 10 personatges, cinc dones i cinc homes grisos i solitaris que busquen la felicitat, s’emmarquen en una gran ciutat on fa més de dos anys que no plou. La secretària rossa (Candela Peña) i la supersticiosa secretària pèl-roja (Marina Gatell) critiquen, junt amb altres empleats, l’estricta directora executiva (Marisa Paredes) i, fumant d’amagat, anhelen la pluja.Paredes confessa: “Havia deixat de fumar i hi he tornat, però m’he proposat tornar a deixar-ho”. El seu personatge és “terrible, antipàtic i autoritari” i fa anar de bòlit tothom, “encara que després es redimeix una mica”, aclareix. Peña defineix la rossa que encarna com “la menys falsa”. La que interpreta Gatell “sempre sent veus”. Aquesta coproducció de TVC, Televisión de Galicia, Diagonal Televisió i Ficción Producciones, s’ha gravat en català i en castellà i es doblarà al gallec.

 

TVMÁLAGA CONTARÁ CON 8 TELEFILMES Y 5 DOCUMENTALES A COMPETICIÓN [malagaes - 20/04/07]

Nace TVMálaga, un festival de telefilmes y documentales [El País - 24/04/07]

Villaronga és... [Avui - 28/04/07]

La Mostra Som Cinema obre amb l'homenatge a Joaquim Jordà i Ventura Pons [Vilaweb - 28/04/07]

Marisa Paredes entra per la porta gran [Regió 7 - 18/11/07]

 

  • Festivals on ha participat el telefilm: SOM Cinema (Mollerussa) / TV Málaga / ZoomTV (Igualada) / FECINEMA (Manresa) / Inquiet (Picassent).

 

  • La pel·lícula ha estat rodada íntegrament a l'edifici Torre Millenium de Sabadell >

     

portada del text teatral   caràtula del web bcnsound
 

pluja

 

estrena al FECINEMA [TV3 - 19/11/07] agraïments a la Gemma   Tràiler-resum [TVC]
 

www.diagonaltv.es  -- pàgina de la productora catalana dedicada a la pel·lícula (informació i fotografies escasses)

www.ficcion-producciones.com  -- web de la productora gallega

http://www.rogercasamajor.com/despres.htm -- imatges del Roger C. a la pel·lícula

ZOOM IGUALADA -- Festival Europeu de telefilms (fitxa de la pel·lícula)

Fitxa de TVC


cinema menú principal

© La pàgina d'en Jordi Bosch