Un dietari de notícies i fets recents

 

ANY 2006

 

 

 


 

VIA AUGUSTA INDAGATIO

30 de desembre

 

Abans d'acabar l'any el diari Avui ens informa que els protagonistes de VIA AUGUSTA seran en Francesc Garrido i la Mònica López, al costat dels ja confirmats Ferran i Jordi. Segons el cap de dramàtics de TVC la sèrie s'estrenarà cap a la primavera. Podeu baixar-vos l'article des de la secció de notícies de VA.

 


 

RESUM DE L'ANY TEATRAL

27 de desembre

 

"En el ámbito del pequeño formato, sería imperdonable silenciar la Adreça desconeguda de Kathrine Kressmann que se vio en el Borràs, con Jordi Bosch y Ramon Madaula, formidables." Joan-Anton Benach - La Vanguardia [27/12/06]

 


 

LES HADAS, NOMINADES ALS GOYA

20 de desembre

 

VASQNEP no va guanyar ahir nit en la categoria de millor guió dels Premis Barcelona de Cinema però LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS té tres nominacions als Goya d'enguany (que s'atorgaran el 28 de gener de 2007): millor guió adaptat (José Luis Cuerda), millor actriu revelació (Bebe) [segur que les escenes del súper han estat definitòries ] i millor cançó (Bebe i Luelo Corby per "Tiempo pequeño").

 

A més a més, en el recompte de l'any, LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS és el 8è film espanyol en nombre d'espectadors. 

 


 

  PER MOLTS ANYS!

  

 

  Si el proper dilluns 18 de desembre veieu en Jordi, feliciteu-lo!!

 


 

VIA AUGUSTA

12 de desembre

 

A finals de mes en Jordi comença el rodatge d'una nova sèrie per a TV3, anomenada VIA AUGUSTA ambientada a la Tarraco imperial. De moment només sabem que és una idea original de Joaquim Oristrell i que també hi serà en Ferran Rañé. Ja podeu consultar la pàgina on aniré recopilant tota la informació.

 


 

EL LLIURE: 30 ANYS DE BON TEATRE

01 de desembre

 

Avui es compleixen 30 anys des que el Teatre Lliure es va inaugurar amb "Camí de nit, 1854". No es un tòpic dir que pel Lliure ha passat la 'crème de la crème' del teatre català. Tot i que el teatre de Montjuïc funciona a ple rendiment, els meus records al Lliure aniran sempre lligats a la sala de Montseny. Potser perquè va ser on vaig començar a anar al teatre o potser perquè durant 14 anys els vaig tenir de veïns? Des d'aquí llenço la reivindicació que es reinauguri la sala al més aviat possible (i tampoc hauria estat malament una celebració i un llibre commemoratiu, com ha fet el TNC per a celebrar els seu 10è aniversari).

 


 

CINEMA

26 de novembre

 

Segons www.estrenosdecine.net el 13 de desembre surt a la venda el DVD de LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS. Ja sabem què demanar al Tió! (tot i que no porti "escenes eliminades" ). 

 

06 de desembre

En la 5a edició dels Premis Barcelona de Cinema, que s'atorgaran el dia 19 de desembre, l'Albert Espinosa està nominat pel guió de VASQNEP

 


 

EL VISITANT: the lost interview (l'entrevista perduda)

21 de novembrevila05.JPG (44173 bytes)

 

Qui cerca troba i qui insisteix finalment aconsegueix l'entrevista de Viladecans TV... El programa "El visitant", conduït per la Clara Llensa, porta a l'entrevistat a fer un volt a peu per Viladecans. El punt de partida ja és original doncs es recull el convidat a casa seva i al cotxe mateix comença l'entrevista. L'entrevista comença, naturalment, amb ADREÇA DESCONEGUDA però més endavant es parla del món de la interpretació: el teatre (els inicis, el Lliure...), la televisió (diu que en faria sempre), el cinema i, fins i tot, el doblatge i la ràdio (revela que li agradaria molt provar-ho). A tall anecdòtic, és curiós veure com mentre en Jordi explica, per exemple, que li agrada anar al mercat a comprar, veiem als viladecanencs encuriosits passejant pel costat. Podeu veure les imatges aquí.

 


 

PLE A CAN PRIORE

12 de novembre

 

El TNC celebra el seu 10è aniversari i en l'habitual recopilació de dades DISSABTE, DIUMENGE I DILLUNS és la representació més vista, amb 69.682 espectadors, de la història d'aquest teatre.

 


 

DESPRÉS DE LA PLUJA

08 de novembre

 

Anirem recopilant aquí tota la informació que trobem. De moment sabem que el telefilm està dirigida per Agustí Villaronga i interpretat per Marisa Paredes i Roger Casamajor, entre d'altres.

 

24 de novembre

Gràcies a un web gallec tenim més informació sobre el telefilm. Queda, per tant, inaugurada la pàgina de DESPRÉS DE LA PLUJA (DP).

 


 

NOTÍCIES FRESQUES

04 de novembre

 

Després de la meva visita al Borràs porto algunes notícies fresques: no hi haurà sèrie de tv però en canvi aquesta setmana en Jordi ha començat el rodatge d'una tv-movie, basada en l'obra de Sergi Belbel DESPRÉS DE LA PLUJA. També hi ha possibilitats de teatre de cara a l'any vinent, però això està per confirmar. ADREÇA DESCONEGUDA continuarà fent gira tot l'hivern i la primera i d'aquí un any, més o menys, tornaran a fer estada a Barcelona (l'obra ha anat molt bé però a causa dels compromisos del teatre no hi hagut possibilitats de prorrogar).

 


 

VASQNEP: EL COMENTARI 

27 d'octubre

 

Una pel·lícula força distreta i que compleix allò que promet: parlar de les minusvalies amb molt d'humor. Molt bones interpretacions, gens de carricloneria i grans cameos (malgrat el venedor de pisos sigui tan cursi!).

 

I ja és a la venda la BSO. Llàstima que no s'inclogui la música composada per Mastretta, un ingredient molt important del film, ni el gospel final.

 


 

FADES DE LLOGUER 

26 de setembre

 

Aquest mes surt, de lloguer, LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS. Ens esperem a la versió de venta, a veure si inclou escenes eliminades.

 


 

ENTREVISTES NI SENTIDES NI VISTES 

26 d'octubre 

 

Dia 25 al programa EL VISITANT de Viladecans TV, entrevista al Jordi. Després de parlar amb tots el meus contactes del Baix Llobregat no vaig tenir sort. Si alguna ànima caritativa me'n pot fer cinc cèntims...

 

I el dia 26 al MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO, entrevista al Jordi i al Ramon. No ha estat penjada al web de l'emissora i no puc opinar però pel que m'han dit no va faltar el comentari de Ventdelplà. Realment és aquí on es demostra si s'és bon actor: respondre per 24a vegada a la mateixa broma... -agraïments a la Sònia-

 

 


 

ELS BOSCOS: LA CRÒNICA 

11 d'octubreP1010138b.JPG (39805 bytes)

 

Dilluns 9 es va reinaugurar el Teatre Municipal de Girona amb una funció força especial. No em va caldre pidolar entrades a ningú, no és el meu estil, però al que no estic habituada és a exercir de reportera en condicions tan poc còmodes. Però l'ocasió s'ho valia. A risc de caure del balcó -de tan atansar-nos- i forçant una possible lumbàlgia vaig poder assistir a sis lliçons magistrals de teatre. Més escoltats que no pas vistos, els sis actors van dir, alternant-se, el trist i realista monòleg. La música els acompanyava a estones però l'escenari, gairebé nu, era tot per a ells sols. Mentre esperem que, tal i com es va apuntar a "La nit al dia" de TV3, hi hagi la possibilitat de veure de nou la representació, només ens queda rellegir el text que, en aquelles condicions, no vam poder gaudir al 100%. Podeu veure les fotografies, algunes d'elles d'altíssima qualitat, a la nova pàgina especial.

 


 

ENTREVISTES [de poc no vistes

08 d'octubre

tvist20.JPG (40778 bytes)

Tres anys després de la darrera entrevista [coneguda] a televisió en Jordi va ser el convidat del programa TVIST de TV3, dijous 5 d'octubre. Amb la Mari Pau -en la seva línia de sempre- van parlar d'AD i d'una mica de les sèries més importants protagonitzades pel Jordi, amb un record especial per a la NISSAGA. No va mancar l'habitual comparació amb mr. Grant i en Jordi va esmentar un possible proper projecte a TV3. Estarem a l'aguait [de diaris i internet]. Podeu veure les millors imatges del programa aquí. -agraïments a la Míriam per l'avís-

 

L'endemà, dia 6, en Jordi i en Ramon van ser entrevistats al MINORIA ABSOLUTA de RAC1. Tot i l'inevitable cary-comparació la conversa es va centrar en AD i en el món del teatre. L'entrevista va acabar, com sempre en aquest programa, amb rialles: "com a novaiorquesa, com t'ha afectat el 5è aniversari de l'atemptat de les torres bessones?". Podeu trobar el link per descarregar-vos-la a entrevistes.

 

Dissabte 7, dins el programa EL CLUB de COM Ràdio, vam poder escoltar els actors fent un parell de declaracions: en Ramon, dient que l'obra ens parla de com va afectar el nazisme a la gent del carrer; i en Jordi, explicant com es va engegar el projecte.

 

12 d'octubre

Ahir a BTV (és@bcn) i avui a TV3 (TN migdia) hem pogut veure unes fugaces aparicions del Jordi i el Ramon parlant d'AD. Realment seria curiós, pels que ja l'hem vist unes quantes vegades, veure els actors intercanviar els seus papers.

 

20 d'octubre

Nova entrevista a tots dos. Aquest cop al ON VOLS ANAR A PARAR? de Catalunya Ràdio. Res nou sota la capa del sol, el presentador no ha vist l'obra i el que fa més gràcia són uns talls de veu d'un programa de televisió forà. En Jordi nega tenir projectes de televisió.  

 


 

VASQNEP JA TÉ WEB 

22 de setembre

 

Pel que diu el web de Sony Pictures (distribuïdora de VA A SER QUE NADIE ES PERFECTO) l'estrena de la pel·lícula es retarda al 27 d'octubre. I a un mes vista, ja s'ha inaugurat el web oficial, que és força original.

 


 

LA NIT JUST ABANS DELS BOSCOS temp-alta.JPG (42048 bytes)

22 de setembre

 

Torna el festival Temporada Alta i enguany, a més a més, es reinaugura el Teatre Municipal de Girona. A tal efecte s'ha programat LA NIT JUST ABANS DELS BOSCOS, un monòleg de B.M. Koltès, a càrrec de sis primeres espases de l'escena catalana: Pere Arquillué, Andreu Benito, Jordi Bosch, Lluís Homar, Francesc Orella i Josep M. Pou. La representació tindrà lloc el 9 d'octubre. Més informació al web del festival. -agraïments a la Kinga i a l'Esteban per l'avís- [Fotografia: Diari de Girona]

 

28 de setembre

Èxit assegurat per a LNJADB: en el primer dia de venda al públic les entrades s'han exhaurit. Ho sé del cert perquè jo he comprat la darrera!

 


AD: (ALGUNES) ENTRADES JA A LA VENDA 

09 de setembre

 

Ja es poden adquirir algunes de les entrades per a l'ADREÇA DESCONEGUDA. De moment, només del 3 al 15 d'octubre.  [La comoditat de l'espectador -poder triar una data amb antelació- és un fet secundari en la política de vendes d'aquesta entitat financera...]

 

I parlant d'AD, al web del Grup Balañà hi trobem el nou pòster (molt diferent al de la gira!) 

 


 

SEMPRE ENS QUEDARÀ EL 300... 

14 d'agost

 

El canal 300 de la TDT continua reposant sèries essencials. La propera prevista és AGÈNCIA DE VIATGES (encara no se sap la seva ubicació, però si seguim la tònica de dissabtes i diumenges al matí això ja esdevindrà un "cicle"). I per aquest diumenge 20, a les 22h, està anunciada l'emissió de MONTURIOL, EL SENYOR DEL MAR.

 


 

MÉS ADRECES PER A LES CARTES

06 d'agost

 

A banda de la reestrena a Reus i l'estada a Barcelona, prevista pel mes d'octubre, ADREÇA DESCONEGUDA farà més bolos a finals d'any. De moment ja hi ha confirmades dues poblacions: Sant Boi de Llobregat i Cerdanyola del Vallès [agraïments a la Kinga]. Pel que sembla no hi haurà un racó de Catalunya que no conegui en Max i en Martin . Més informació a la pàgina especial.

 

24 d'agost

Segons el web basc de teatre Artezblai, l'estada d'AD a Barcelona serà breu: del 3 d'octubre al 5 de novembre. 

 


 

LES FADES CANTEN 

04 d'agost

 

S'ha de fet pregar però finalment ja és a la venda la banda sonora de LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS. Conté cinc temes del músic Lucio Godoy, dos d'Abdelaziz Arradi (l'actor que interpreta en Kateb) i la preciosa cançó final de la Bebe "Tiempo perdido".

 


 

CANVIS AL CANAL 300 

17 de juliol

 

Un cop finalitzada la reposició de MAJORIA ABSOLUTA al Canal 300 [TDT], el seu buit l'ocuparà PEDRALBES CENTRE. O sigui que en Pau substitueix l'Eduard. -agraïments a la Sílvia-

D'altra banda, aquest dijous 20 a les 23:15h, al mateix Canal 300, dins la sèrie QUICO s'emet el capítol 8: "No serem moguts".

 


 

NOVETATS SOBRE VASQNEP 

15 de juliol

 

A la pàgina especial dedicada a VA A SER QUE NADIE ES PERFECTO (encara no he decidit com escurçar aquest nom tan llarg) trobareu una àmplia sinopsi del film, un link amb fotografies i el nom del personatge que interpreta en Jordi: "vendedor piso".

 


 

MAKING OFF LAS HADAS 

07 de juliol

 

Aquest vespre (00:15h), a La 2, després de l'emissió de l'anterior pel·lícula de J.L. Cuerda "La lengua de las mariposas", s'emetrà el 'com es va fer' de LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS. Malauradament només dura 20 minuts, per tant, crec que haurem d'esperar a l'edició de DVD.

 

14 de juliol

Gràcies, novament, a la Cristina m'he assabentat que el Sr. Matarredona va protagonitzar una altra escena relacionada amb les caixeres del super. Esperem, ara sí, que la incloguin en la secció d'escenes eliminades del futur DVD.

 


 

C2T FINALISTA A MONTECARLO 

30 de juny

 

CON DOS TACONES competeix a la categoria de sèries de comèdia del Festival Internacional de Televisió de Montecarlo amb d'altres produccions internacionals com "Mujeres desesperadas", "Extras", "Entourage" i "Arrested Development". El Festival se celebra del 26 de juny a l'1 de juliol. Com a curiositat assenyalar que el nom de la sèrie ha estat canviat per "Birds of a feather", que és una mena de "Dios las cría..." (o sia, "Mai no s'ajunten... (si no s'assemblen)").

 

02 de juliol

Les Desesperades han guanyat als Talons.

 


 

LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS: EL COMENTAR

23 de juny

 

José Luis Cuerda aconsegueix fer-nos oblidar la França original del llibre i trasllada l'acció a uns paratges ben coneguts per nosaltres: una mica de Barcelona i molt de Montseny. La calidesa i tristesa de la tardor dóna al film l'aire melangiós que el director ha triat, desposseint-lo de la ironia original de la novel·la. Els actor estan fantàstics (si bé, a causa del seu castellà tan pobre, el personatge de l'Irène Jacob et fa patir més per la dicció que per una altra cosa). I com definir el personatge del Jordi "Matarredona"? Doncs és ben bé un tipus 'Malo, malo, malo...' que cantaria la pròpia Bebe. Malauradament, el que dóna mal rotllo de veritat és pensar que hi ha milers de noies en la situació de la Sezar, però reconforta saber que les fades... continuen existint. Una pel·lícula molt recomanable.

Atès que no he pogut aconseguir cap imatge del pèrfid Matarredona, ho estic intentant per altres mitjans menys legals...

 


 

RETORN DE LES CARTES A LA SEVA ADREÇA ORIGINAL 

20 de juny

 

Abans de ser "enviades" a Barcelona, les cartes d'ADREÇA DESCONEGUDA tornaran, el dia 30 de setembre, al Teatre Bartrina de Reus.

 


 

LLEIG...

09 de juny

 

i poc professional, el què van fer ahir a RAC1 Xavier Bosch i Àngel Llàcer en motiu de la crítica a ADREÇA DESCONEGUDA. A banda de desconèixer la trajectòria de Fernando Bernués, el director, i d'esmentar la seva posterior trobada amb l'actor que -vaja! quina mala sort, oi?- els havia agradat menys, van animar a l'audiència que a l'octubre votessin per l'actor preferit. Voler provocar un enfrontament entre dos professionals extraordinaris ho trobo molt fora de lloc . Encara sort que van dir que l'obra els havia agradat...  -agraïments al Toni-

 

10 de juny

i sospitós, el sorteig del Periódico. Durant les 24h del dia d'ahir sortejaven 195 entrades dobles per a la preestrena de LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS al cinema Aribau. Però des de les 4 de la tarda fins a mitjanit ja no hi va haver manera d'aconseguir-ne cap

 


 

LES HADAS ES PREPAREN 

05 de juny

 

Al web de la productora www.altafilms.com (apartat Distribución) ja podem veure el cartell de LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS, el nom del personatge d'en Jordi (Sr. Matarredona) i, el tràiler de la pel·lícula (imatges del film amb una cançó intimista de la Bebe de fons).

 


 

LA GALA FADA AL 33 fada15.JPG (25972 bytes)

05 de juny

 

El Canal 33 emet aquesta nit la gala Parlant prevenim l'abús de l'associació FADA, que va tenir lloc el 3 d'abril al Teatre Romea. -agraïments a la Mariona-

 

Ja podeu veure tres fotografies noves de la gala a la secció habitual de fotos-varis.

 


 

PERFECCIONANT EL TÍTOL 

31 de maig

 

Segons un dossier de la productora Mediapro, el títol definitiu de la pel·lícula de Joaquim Oristrell serà VA A SER QUE NADIE ES PERFECTO. 

 

07 de juny

I segons el web www.lahiguera.net/cinemania s'estrenarà el 6 d'octubre!

 


 

TACONES MAREJATS 

29 de maig

 

Sí! TVE estar a punt d'aconseguir el rècord de canvis d'horaris de dos programes alhora (que encara és més difícil). A partir de la setmana vinent, CON DOS TACONES i Mujeres desesperades tornen als dijous. Per tant C2T tornarà el 8 de juny i amb els horaris, de nou, canviats: a les 22h aniran les Mujeres i a les 23h, C2T.

 

03 de juny

La realitat supera la ficció: Segons formulatv han dimitit els directius del programa que s'havia d'emetre els dimarts a partir de la setmana vinent, per tant tornen al dimarts (i ja portem...) els TACONES i les Mujeres. Sense comentaris... (per a quan una sèrie sobre programadors de tv?)

 


DSC01087.JPG (36950 bytes)

     

"PARLEM DE TEATRE

25 de maig

 

El mateix dimarts al Cafè Auditori de Sant Cugat va tenir lloc una tertúlia amb en Jordi, organitzada per Brou d'Arts "Espai d'arts escèniques". La xerrada va ser molt amena i interessant i tots els assistents vam poder intervenir fent preguntes i donant l'opinió sobre el món teatral. Es va parlar del Lliure "clàssic" i de la mancança de nous creadors, de la sempiterna poca assistència als teatres i de les programacions, dels handicaps dels actors catalans a Madrid... i finalment en Jordi va fer petita introducció d'ADREÇA DESCONEGUDA, que es representarà properament a la població vallesana. Podeu veure algunes imatges de la tertúlia a la pàgina de fotos-varis.

 


 

     NOTES DE SOCIETAT: Estrena de restaurant 

25 de maig

 

Dimarts 23 es va preinaugurar l'Evo, al punt més alt de l'Hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet, a Bellvitge, el restaurant 'ovni' del cuiner Santi Santamaria, tres estrelles a Can Fabes (Sant Celoni). La cúpula va ser hissada l'1 de maig del 2005 i ahir hi van entrar per primer cop els periodistes. Aquesta setmana, Santamaria afinarà la cuina amb convidats especials (es van estrenar l'escriptor Emili Teixidor i l'actor Jordi Bosch) i dilluns obrirà al públic. FONT: EL PERIÓDICO


 

LES FADES SURTEN LA NIT DE SANT JOAN 

19 de maig

Aquest enigmàtic títol vol dir que sembla confirmada l'estrena de LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS pel 23 de juny! Diverses webs així ho indiquen (lahiguera.net/cinemania, estrenosdecine.net, forodecine.net, labutaca,net...). Fins i tot al diari La Voz de Galicia del 15 de maig, José Luis Cuerda, el director, ens dóna les raons per les quals ha triat aquesta data:

"El productor y director de cine José Luis Cuerda, que este fin de semana ha incorporado a su actividad la de cosechero de vino del Ribeiro, estrenará su próxima película el día 23 de junio, coincidiendo con la celebración del Mundial de fútbol.  La educación de las hadas es, según él mismo ha explicado, una historia de amor y por eso, precisamente, decidió que su desembarco en los cines españoles se produjese en fechas tan señaladas, contando, dice, con que haya muchas personas cansadas del fútbol que apuesten por refugiarse en el cine". 

 

Totalment d'acord! I tot seguit reprodueixo un curiós post que he trobat en un bloc:

 

DIARIOS DE SAN SEBASTIÁN: Hadas por cinco (side_ways, 21/09/05)

"Se presenta el rodaje de La educación de las hadas. Habla Jose Luis Cuerda, habla Ricardo Darín. Irene Jacob sólo gesticula, porque al parecer no conoce ninguno de los tres idiomas oficiales (español, euskera, inglés). Llega el turno de preguntas. La primera es de una redactora de una revista para mujeres adineradas que no aceptan el paso de los años: ¿qué reto supone esta película en este momento de vuestras carreras?. Darín se extiende durante diez minutos en halagos a Cuerda y a Irene Jacob. Cuerda dice que él ya ha hablado bastante antes. Irene Jacob dice algo que traduce alguien, algo bonito y no la verdad, que sería ésta: "lo hago por dinero porque después de hacer Rojo ya me puedo morir tranquila". La segunda pregunta es de una redactora de Screen, puro business entertainment:¿cuál es el presupuesto, cuáles son las coproductoras y que porcentaje aporta cada una? La pregunta nos sacó a todos de caminos otoñales, de introspecciones psicológicas, de bosques oníricos y masías rehabilitadas y nos recordó que las hadas comen igual que todo el mundo, o si no se mueren. Y además, consiguió que Darín se callara".

 


 

     MEDALLA D'OR PER EN MIQUEL MARTÍ I POL 

05 de maigmmp-vic.jpg (29781 bytes)

 

"L’Ajuntament de Vic atorgarà a Miquel Martí i Pol la Medalla d’Or de la Ciutat de Vic, a títol pòstum, en un acte que se celebrarà divendres, dia 5 de maig, a la Sala de la Columna de l’Ajuntament. (... ) L’acte serà presidit per l’Alcalde de Vic, Jacint Codina i hi assistiran Montserrat Tura, consellera d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ricard Torrents, filòleg, traductor i professor, impulsor i primer rector de la Universitat de Vic, i Pere Farrés, filòleg i professor. Seguidament hi haurà un recital de poemes de Miquel Martí i Pol, llegits per Joan Rosaura, Rosa Cadafalch, Lluís Solà, Ramon Martí i Pol, Ramon Besora, Joan Margarit, Jaume Subirana, Jordi Bosch i Santi Santamaria" FONT:VILAWEB

 


 

LES CARTES ARRIBARAN A BARCELONA 

29 d'abril

 

ADREÇA DESCONEGUDA, després de voltar per gran part del territori català, s'estrenarà al Teatre Borràs de Barcelona a partir de l'octubre i, de moment, fins a mitjans de novembre. Si encara no l'heu vista, no us la perdeu! (us ho dic després d'haver-la vist per tercer cop; cada cop m'agrada més i cada cop hi descobreixo nous detalls) -agraïments al Roger!-

 


 

BON SANT JORDI!  

22 d'abril

 

Aprofito l'avinentesa per desitjar-vos a tots i a totes una bona diada de Sant Jordi!

 


 

MAREJANT LA PERDIU...

22 d'abril

 

TVE, que vol batre el rècord de marejar, no una, sinó dues sèries alhora, canvia els horaris de dimarts a partir del 2 de maig. C2T anirà en prime time a les 22h i a continuació les Mujeres desesperadas. Aquesta, crec jo, és la millor ubicació possible, i la que es tenia prevista en un principi (fins d'aquí dues setmanes, és clar!).

 

26 d'abril

Després d'haver vist el quart capítol, esperem que hi hagin més escenes Malena-Manolo, quin parell de sapastres i quin gran duet còmic!

 


 

PARIS-BECKETT 2006-2007

14 d'abril

 

Aquest és el nom que engloba la celebració del centenari de Samuel Beckett a París, la qual ja vaig esmentar aquí a principis de gener. De moment, i segons diversos diaris, podem dir que la data més provable per a la (re)estrena de FI DE PARTIDA a la Sala Muntaner és el mes de novembre.

 


llibre.jpg (155835 bytes)

 

PUBLICITAT ENGANYOSA

14 d'abril

 

Acaba de sortir un llibre anomenat Busquem actors i actrius per a una sèrie de televisió amb aquesta portada:

Però no cal busqueu dins del llibre, l'índex dels actors referenciats ens indica que a la portada han posat unes quantes fotos de més (potser per a vendre més exemplars?) -agraïments a la Mònica-

 


 

CON DOS... PAMS DE NASSOS

06 d'abril

 

Tal i com està el món de les televisions (i més concretament, les histèries de les audiències) ja temíem per la fràgil CON DOS TACONES. Una sèrie nova que intentaria subsistir entre altres competidores més veteranes... TVE ha decidit retirar-la -temporalment, diuen- i la reubicaran, després de Setmana Santa, en dimarts o dimecres. D'aquesta manera és impossible aconseguir una audiència fidel. Si tinguessin dos dits de front, quan ja la tinguin reubicada, la meva opinió és que l'haurien de tornar a emetre des del primer capítol i no canviar-la més de dia! 

 

07 d'abril

ÚLTIMA HORA! Sembla que C2T tornarà dimarts 18 d'abril a les 22h. Esperem que no s'ho repensin i no ho toquin més!

 

08 d'abril

Sí! Ho havien de retocar una miqueta (si no, no estaven tranquils...). L'horari previst, a dia d'avui, serà les 23h .

 


 

PARLANT PREVENIM L'ABÚS

04 d'abril

fada4b.JPG (14478 bytes)

 

Ahir al vespre l'associació FADA (Associació per l'assessorament i la prevenció dels abusos sexuals a menors) va presentar al Teatre Romea la fundació Vicki Bernadet. Per a fer-ne ressò mediàtic van participar en l'acte -que recaptava fons per a la fundació- una quarantena de personalitats del món del teatre, la cançó o el periodisme. Entre moments impactants (com quan es van llegir els tants per cents de nenes i nens que pateixen abusos) i moments tendres (la Sol Picó ballant amb el seu fill de quatre mesos), en Jordi i l'Emma van llegir el divertit -i molt interessant- poema de Jesús Lizano "Caballitos".  

 


 

NOTORIETAT

28 de març

 

Diuen que un artista és important quan se'l pot trobar al top manta. Jo faria la comparació amb una pel·lícula o una sèrie que es pugui trobar a l'emule. Doncs avui no només he pogut comprovar que ja es pot "baixar" el primer capítol de C2T sinó que també hi són tots els capítols de l'ABUELA, la fins ara inèdita en DVD ¿DE QUE SE RÍEN LAS MUJERES? o fins i tot el capítol pilot de NISSAGA!

 


 

C2T: EL COMENTARI

24 de març

imatges del capítol

 

Amb un horari que no s'adiu gaire a la seva llarga durada i amb una sintonia que sembla una versió del "Tocar madera" del Manolo Tena, ahir a la nit es va estrenar CON DOS TACONES. Té una factura moderna, d'estil cinematogràfic i uns diàlegs enginyosos i allò que més destacaria és el treball interpretatiu dels actors. Si he de criticar alguna cosa són alguns minuts sobrers però m'imagino que estaven justificats per tal de presentar a les protagonistes.

Encara és d'hora per poder jutjar en 'Manolo' (passar-se gairebé tot el capítol tancat en una habitació no dóna més de si) però li vaig trobar certes reminiscències majoristes. És a dir, tant el Manolo com l'Eduard Anglada tenen càrrecs d'importància, excel·leixen en la vida laboral però en la personal són un desastre. L'escena més ben trobada va ser la del debat polític, a l'estil Cyrano, amb un final força hollywoodià (acompanyat d'una música que recordava la bso del film britànic "Love Actually").

Ara se'ns plantegen dos dubtes per als propers capítols: se'n sortirà en Manolo en la seva nova vida de separat? I, guanyarà les eleccions

 


 

HOMENATGE A LA COMISSIÓ DE LA DIGNITAT

17 de març

 

"Amb un acte al Palau de la Generalitat i amb un mural en què es podia llegir 'Moltes gràcies per la vostra dignitat', el Govern va voler retre ahir homenatge a la Comissió que, durant anys, ha lluitat pel retorn dels papers catalans arxivats a Salamanca. L'acte, conduït per l'actor Jordi Bosch, va comptar amb les intervencions de la historiadora Anna Sallés i dels caps visibles de la Comissió: Josep Cruanyes i Toni Strubell. Aquest últim va afirmar que l'acte no constituïa sinó un homenatge a les víctimes franquistes, i va recordar alguns dels col·laboradors, especialment el recentment desaparegut Francesc Ferrer i Gironès (...)". També hi van intervenir la consellera de Cultura, Caterina Mieras, el conseller primer, Josep Bargalló i el president de la Generalitat, Pasqual Maragall. FONT: DIARI AVUI

 


 

SOLIDARIS CONTRA ELS ABUSOS INFANTILS

16 de març

 

"Actors, actrius, músics, presentadors i periodistes com Moncho, Júlia Otero, Joel Joan, Jordi Bosch i Ramon Madaula participaran el 3 d'abril al Teatre Romea en una gala en solidaritat amb l'associació FADA, que lluita contra els abusos sexuals a menors. Segons l'actriu Mont Plans, ja han confirmat la seva assistència Andreu Buenafuente, Jaume Figueres, Lluís Homar, Kepa Jonquera, Mayte Martín, Lucrecia, Gerard Quintana, Olaf Sabater, Sol Picó, Lídia Pujol i Emma Vilarasau, entre d'altres." FONT: DIARI AVUI

 


C2T: APTE NOMÉS PER A NOCTÀMBULS

11 de març

 

Ja tenim la data de l'estrena de C2T: el 23 de març! I ja gaudim de la primera fotografia amb nois. Cada dijous s'emetran dos capítols després de la gran sèrie "Mujeres desesperadas"; per tant, l'horari aproximat serà de les 23h a les 2 de la matinada.  

Al web www.laguiatv.com hi trobem la sinopsi del primer capitol "¡Mujer tenías que ser!" que reprodueixo tot seguit [pel que sembla ens haurem d'acostumar al nom de 'Manolo'...]:


"Carmen, una señora de 53 años, llega a casa y descubre a su marido en la cama con otra. La otra resulta ser Cristina, psicóloga de Carmen. Carmen decide encerrar a los amantes y los mantiene secuestrados durante dos días a punta de pistola.
Mónica, jefa de prensa de Manolo González, candidato a la alcaldía (y marido de Carmen), prepara el gran debate que le enfrentará con la principal representante de la oposición.
Laura, paparazzi de TV, tiene dos novios. Esta situación le está complicando la vida profesionalmente hasta el punto de ser despedida del programa de corazón en el que trabaja. Para poder ser readmitida, deberá cumplir con éxito una misión: ser capaz de entrar en la casa de Carmen y obtener imágenes del secuestro de Manolo.
Malena, peluquera, acaba de romper con su novio y no lo supera. Vive pendiente del móvil. Desesperada, va a ver a su madre, Carmen."

 

17 de març

Nou canvi! Si en un principi anava a les 22h i després es va passar C2T a les 23h amb dos capítols, l'última hora és que només se n'emetrà un. O sia, que l'horari -de moment- serà de 23h a 00:15h

 


LES NOIES AMB TALONS

04 de març

 

Primera imatge de les protagonistes de CON DOS TACONES al web de la revista TP. Llàstima que no hi surtin els nois!

 

 

 


 

L'ABUELA A CASA

27 de febrer

 

La revista Fotogramas ens informa que el 22 de març sortirà a la venda la sèrie ABUELA DE VERANO en DVD. Seran tres discs amb els tretze capítols a 29,95€. No conté extres.

 

20 de març

Un altre dvd per a col·leccionistes: EL NIÑO DE LA LUNA. Tampoc conté extres i el seu preu és de 9,90€. Podeu visitar les fotografies renovades a la pàgina de fotos

 


autodef2.JPG (53880 bytes)

AUTODEFINIT

02 de febrer

 

Nota curiosa: l'autodefinit d'avui del Periódico de Catalunya ens proposava aquest repte: quin serà el nom i cognom del personatge de la fotografia? Cliqueu-hi si ho voleu veure més ampliat.

 


 

JA TENIM FÒRUM

31 de gener

 

Tot i que feia temps que estava creat, he pensat que ara, amb el canvi d'adreça del web, ja era hora d'obrir "oficialment" el fòrum per aquesta pàgina. L'adreça és http://margacat.proboards31.com/index.cgi?board=general i a banda de poder-hi deixar missatges també hi podeu crear enquestes. Visiteu-lo (i feu-ne ús!)

 


 

ADREÇA DESCONEGUDA: LA CRÒNICA

22 de gener

 

Una sala d'assaig d'una orquestra on només resten el pianista i la violoncel·lista. Dos amics allunyats que ara només es poden comunicar per carta. Però fins quan? El temps passa i els esdeveniments es precipiten. No vull desvelar el colpidor final però he de confessar que porto donant-hi voltes des que va acabar la funció: qui és la víctima i qui és el botxí? La solució: que ningú es perdi aquesta meravellosa producció. Us mancarà alguna cosa a la vida si no veieu ADREÇA DESCONEGUDA. Un deu per la direcció, un deu pel Roger i la Fanny i en Jordi i el Ramon... què puc dir? Que els donin el Max, el Tony, l'Oscar o el que sigui, però JA!

Una imatge de la meva visita aquí.

 


 

PROCHAINE DESTINATION: PARÍS

09 de gener

 

"Fi de partida, en la posada en escena que va dirigir Rosa Novell en el darrer festival Grec de Barcelona, formarà part, al costat de muntatges signats pel Piccolo Teatro de Milà, Peter Brook o Michaël Lonsdale, de la primera integral de l'obra dramàtica de Samuel Beckett, que s'ha programat enguany a París amb motiu del centenari del naixement del dramaturg irlandès. Els espectacles teatrals seran l'eix d'una celebració molt més amplia, ja que inclourà altres àmbits, com els documents audiovisuals, la literatura, la música i la pintura. En realitat, la celebració serà internacional i fins i tot intercontinental, amb esdeveniments a Amèrica, Europa i Àsia". FONT: LA VANGUARDIA -agraïments a la Mariona-

 


 

BON ANY!

01 de gener

 

Doncs això per a tots i totes! (tot esperant ADREÇA DESCONEGUDA, FI DE PARTIDA II, CON DOS TACONES, NADIE ES PERFECTO i LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS )

 


     NEWS ANY 2005    

                                                                    NEWS ANY 2004   NEWS ANY 2003   NEWS ANY 2002 

   NEWS ANY 2001  NEWS ANY 2000    NEWS ANY 1999


 

 [ MENÚ PRINCIPAL ] [ TEATRE ] [ CINEMA ] [ TELEVISIÓ ] [ NEWS ] [ FOTOGRAFIES ] [ INFORMACIÓ ]