Dietari de notícies i fets recents de l'any 2012

 


ELS MILLORS DE L'ANY

29 de desembre

LA BÊTE (junt amb "Incendis" i "Vostè ja ho entendrà") han estat triades les millors obres d'enguany de Barcelona per El País Cultura.

D'altra banda, El Periódico també ha votat les cinc millor obres: "Incendis", "Sé de un lugar", "Campanadas de boda", "Cyrano de Bergerac" i ELS JUGADORS.

categoria: teatre

GRAN HOTEL: la crònica

03 de novembre

És difícil fer una crònica amb les dues aparicions d'un minut mal comptat de don Carlos a GRAN HOTEL, però resulta que Antena 3 ha decidit partir per la meitat la 2a temporada i emetre només fins el capítol 8 (en queden 3 a dia d'avui). Don Carlos anirà tenint més importància a mesura que passin els capítols però malauradament encara no sabem quan podrem veure la 2a meitat. Només podem dir que seguint la tònica de la sèrie és un personatge amb molts secrets i molt ben empolainat.

12 de novembre

S'ha publicat el llibre "El secreto de Ángela", una precuela de la sèrie on s'explica la historia de Ángela i don Carlos.

categoria: tele | gran hotel

LA BÊTE: la crònica

02 de novembre

Un escenari damunt l'escenari ja ens indica que el metateatre serà present durant tota la funció. L'obra té dues parts ben definides; la primera és un one-man show del Jordi, és a dir, no havia presenciat mai un monòleg tan llarg i divertit abans. Poc poden fer Elomire i Bejart que escoltar-lo amb brillant estoicitat. La segona part, amb l'arribada del príncep s'omple de personatges i d'acció. Veiem l'esbojarrada obra d'en Valere, acompanyat de tot la troupe; i com Elomire, malgrat els esforços del príncep es manté ferm en els seus principis, i es nega a barrejar el teatre culte i el popular (que, sincerament, és el somni de tots). La primera 'bèstia' en aquesta producció és Joan Sellent, el traductor, ja que no només és en vers sinó que el text és el pal de paller de l'obra. I la segona 'bèstia, clar, en Jordi, que demostra tot el seu ofici de comediant durant dues hores i mitja sense repós. Un 10 per la resta del repartiment, destacant en Jordi Boixaderas, que porta l'amargor al rostre durant tota la funció. Magnífica escenografia amb detalls com els actors encenent les espelmes (falses). Un acomiadament perfecte de Sergi Belbel de la direcció del TNC.

13 de novembre

Avui en Jordi ha estat entrevistat, via telefònica, al "Tot és comèdia" de Ràdio Barcelona. Podeu escoltar l'àudio a la pàgina especial [agraïments al fb del TNC].

15 de novembre

I ahir, el Sergi Belbel, en Jordi Boixaderas i en Jordi van anar al "Matí de Catalunya Ràdio" per parlar amb en Manel Fuentes de LA BÊTE. Podeu veure un vídeo-resum de l'entrevista a la pàgina [agraïments al fb del TNC].

 

 

 

 

 

 

 

categoria: teatre | la bête

NOMINACIONS ALS BUTACA 2012

11 d'octubre

Ja s'han fet públiques les nominacions als Premis Butaca d'enguany. ELS JUGADORS està nominada a tres categories (a parer meu s'han quedat molt curts): millor muntatge teatral, millor actor de repartiment (Boris Ruiz) i millor text teatral (Pau Miró). Podeu votar al web dels Butaca.

28 de novembre

ELS JUGADORS ha guanyat el premi al millor text teatral i al millor actor de repartiment. Felicitats al Pau i al Boris!

categoria: teatre | els jugadors

LA BÊTE

05 d'octubre

[europapress] "El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) estrenarà LA BÊTE finalment el pròxim 25 d'octubre amb Jordi Bosch com a substitut d'Anna Lizaran, qui pateix una malaltia que ha obligat a posposar l'estrena, que havia de tenir lloc aquest divendres. Segons ha informat el teatre en un comunicat, per prescripció mèdica l'actriu, que protagonitzava el repartiment de LA BÊTE s'ha vist obligada a estar de baixa 'per garantir un descans' que permeti una evolució favorable del seu estat de salut. Davant de les 'dificultats' que implica una substitució d'aquestes característiques, el canvi en el repartiment ha obligat a fixar una nova data d'estrena oficial a la Sala Gran del teatre. Ara com ara s'anul·len totes les funcions anteriors al 25 d'octubre, però 'si el ritme d'assajos ho permet', s'obriran funcions al públic abans d'aquesta data". [agraïments a la Kinga per l'avís]

LA BÊTE, de David Hirson, és una comèdia contemporània però escrita a la manera de Molière. En Jordi interpretarà a Valere, un actor de carrer. L'acompanyaran en Jordi Boixaderas, l'Abel Folk, en Carles Martínez, la Gemma Martínez, en Pepo Blasco, la Míriam Alamany, el Manuel Veiga, l'Anna Briansó i la Queralt Casasayas sota la direcció de Sergi Belbel. En cartell al TNC del 25 d'octubre al 25 de novembre. Des d'aquí desitgem una ràpida recuperació a la gran Anna Lizaran.

16 d'octubre

Ahir es va presentar al TNC la producció de LA BÊTE. Podeu veure imatges de la presentació aquí i les primeres imatges de Valere i companyia a la pàgina especial.

categoria: teatre | la bête

L'ÒPERA NABÍ A SANT FELIU DE GUÍXOLS

14 d'agost

Aquest vespre, dins del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, es presentarà l'òpera "Nabí. El naixement d'una forma" de Rafael Subirachs i Josep Carner. La primera part serà un acte poètic i musical a càrrec de Pascal Le Corre (piano), Emma Vilarasau (actriu) i Jordi Bosch (actor) -que faran la lectura del cant 6è, La porta de Nínive, del tercer acte (A la ciutat)-, Albert Mallol (director del Festival), Rafael Subirachs (cantant i compositor) i Xavi Solà (presentador). La segona part serà un tast de l'obra -APLA-
categoria: recitals

SANTI SANTAMARIA FUNDACIÓ

12 de juliol

Un text de l'Emili Teixidor, llegit pel Jordi, va servir per homenatjar al també desaparegut Santi Santamaria en un sopar per recollir fons per a 10 entitats benèfiques mitjantçant la 'Santi Santamaria Fundació'. Podeu veure un fragment de vídeo aquí i les captures aquí. [Font: La Vanguardia]
categoria: recitals

UN RECORD PER L'EMILI TEIXIDOR

22 de juny

L'escriptor i pedagog Emili Teixidor ens va deixar el passat 19 de juny. Podeu recordar les imatges de l'homenatge "Recordant Miquel Martí i Pol" l'any 2004. DEP

categoria: varis

PRESENTACIÓ NOVA TEMPORADA AL LLIURE: DOS ESPECTACLES NOUS

18 de juny

Aquest matí s'ha presentat la propera temporada 2012/13 del Teatre Lliure. El Jordi, com l'any passat, participarà en dues produccions, totes dues dirigides pel Lluís Pasqual: "BLACKBIRD" de D.Harrower al gener i "ELS FERÉSTECS" de C.Goldoni a l'abril. Podeu veure imatges de la presentació aquí. [APA]

categoria: teatre

DOCUMENTAL SOBRE EL TEATRE LLIURE

08 de juny

La productora Manual està preparant un documental sobre els 35 anys del Teatre Lliure, que es compleixen el proper 1 de desembre, i que s'emetrà per TV3 a la tardor. Per les fotografies del making-off veiem que en Jordi serà un dels entrevistats. Curiosament, en el reportatge dels 25 anys emès per La 2, va ser entrevistat en un lloc molt similar.

categoria: teatre

EL RETORN DEL MONTSOLÍS

05 de maig

La mítica NISSAGA DE PODER torna a ser reposada, aquest cop pel canal Estil 9, de dilluns a divendres amb 2 capítols diaris (de 9:30 a 10:30h o de 17:30 a 18:30h).

categoria: tele | nissaga de poder

ELS JUGADORS

03 de maig

S'ha estrenat amb gran èxit de públic i crítica ELS JUGADORS al Teatre Lliure de Gràcia (tant, que s'ha anunciat una pròrroga del 6 al 17 de juny). Diumenge 29 es va fer el col·loqui amb la companyia (podeu veure fotografies i vídeo exclusius).

Aquest matí, els dos Jordis ha estat entrevistats al programa "Matins" de TV3 (podeu veure l'entrevista editada a la pàgina especial i les imatges a fotogràfies vàries) i aquest vespre s'emetrà a Ràdio Gràcia (107.7), de 20h a 21h, una entrevista al Jordi dins del programa "Temps de música, temps d'espectacle". [Agraïments a la Miriam i a l'Enric pels avisos].

categoria: teatre | els jugadors

QUITT A MADRID

08 de març

Ahir dia 7 es va estrenar al teatre Valle Inclán de Madrid la versió en castellà de "Quitt". Podeu veure imatges de la presentació i vídeos de la nova versió.

categoria: teatre | quitt

EXPOSICIONS

14 de febrer

Si pugeu a la plaça Margarida Xirgu de Montjuïc no us perdeu les dues magnífiques exposicions teatrals que hi ha en aquests moments: una, les fotografies de Ros Ribas, dins el vestíbul del Lliure. I l'altra, dedicada a Fabià Puigserver, a l'Institut del Teatre. Trobareu 12 fotografies noves dins les col·leccions 'vintage' d'aquest web.


GRAN HOTEL

02 de febrer

En Jordi comença a rodar avui la 2a temporada de GRAN HOTEL, sèrie d'intriga d'Antena 3 ambientada en un hotel de luxe de principis del segle XX. Entre els seus protagonistes hi trobem Yon González, Amaia Salamanca, Adriana Ozores, Concha Velasco i Pep Anton Muñoz. Mentre aconseguim més informació podeu visitar una guia dels embolics dels personatges al web oficial de la sèrie. [APA]

10 d'abril

Possiblement la 2a temporada no s'estrenarà fins el mes de setembre.

13 de setembre

L'estrena de GH s'acosta -encara no hi ha data- i ja tenim la primera menció del personatge del Jordi, Don Carlos, el patriarca dels Alarcón: "El pare d'Alicia amaga un gran misteri. Alicia el recorda com un home amable, atent i carinyós que sempre es va preocupar per ella i pel Gran Hotel, però a mesura que Alicia investiga el passat de la seva família, anirà descobrint el veritable rostre d'un home contradictori, implacable i capaç de gairebé qualsevol cosa per tal d'aconseguir els seus objectius". Don Carlos apareixerà en flashbacks a partir del tercer capítol.

15 de setembre

Ja podeu visitar la pàgina web especial.

26 de setembre

Finalment ja tenim data d'estrena: dimecres 3 d'octubre. Com que el Jordi no surt fins el 3r capítol no el veurem fins el 17 d'octubre, però la sèrie és tan enrevessada que no és recomanable perdre's un minut!

categoria: televisió | gran hotel

QUITT: LA CRÒNICA

25 de gener

Amb el privilegi d'haver pogut assistir a una representació -prèvia- puc fer la meva crònica abans que tota la crítica. QUITT és una sàtira ferotge amb tocs poètics contra els empresaris i l'economia mundial que requereix molta concentració perquè cada frase que es diu és lapidària. Possiblement sigui més adequada per llegir-la (i païr-la) que per representar-la davant d'un públic que vindrà cridat per l'espatarrant i fabulós grup d'actors. Eduard Fernàndez domina tota la funció com el despiatat Quitt i la resta l'acompanyen amb moments de brillantor personal per a cadascun (per ex. l'espectacular monòleg del Jordi a la 2a part). Ah, per sort, la perruca desapareix després del descans

categoria: teatre | quitt

PRESENTACIÓ DE QUITT

24 de gener

Aquest migdia s'ha presentat QUITT. Al web del Teatre també podem veure les primeres imatges d'aquest espectacle 'setentero' (amb perruca inclosa!).

categoria: teatre | quitt

NOMINACIONS

10 de gener

Comença l'any i arriben les nominacions de les pel·lícules de l'any passat. MIL CRETINS està nominada als Gaudí pel millor maquillatge i millor vestuari. 23-F té una nominació als Goya pel millor actor de repartiment (Juan Diego).

categoria: cinema

FELIÇ 2012

01 de gener

Molt bon any! Tot esperant les estrenes de QUITT (26 de gener), ELS JUGADORS (19 d'abril) i la fugaç aparició a TENGO GANAS DE TI (22 de juny).

categoria: varis

 

NEWS ANTERIORS

 

[ MENÚ PRINCIPAL ] [ TEATRE ] [ RECITALS ] [ CINEMA ] [ TELEVISIÓ ] [ NEWS ] [ FOTOGRAFIES ] [ INFORMACIÓ ]

© La pàgina d'en Jordi Bosch