de Sergi Belbel

 

Teatre Romea, del 16 d'abril al 7 de juny de 1998

 
 

DIRECCIÓ: Sergi Belbel IL·LUMINACIÓ: Jordi Planas
AJUDANTS DE DIRECCIÓ: Lluís Hansen i Victoria Szpunberg VESTUARI: Mercè Paloma
COMPOSICIÓ MUSICAL: Òscar Roig CARACTERITZACIÓ: Eva Fernández
ESCENOGRAFIA: Quim Roy EQUIP TÈCNIC: Teatre Romea-Centre Dramàtic
INTÈRPRETS: Pere Arquillué, Jordi Banacolocha, Jordi Bosch (guionista), Imma Colomer, Laura Conejero, Marta Domingo, Pau Durà, Santi Ibáñez, Anna Lizaran, Francesc Orella, Francesca Piñón, Àngels Poch, Lídia Pujol, Lluís Soler
Premi Born de Teatre, 1994
Premio Nacional de Literatura Dramática del Ministerio de Cultura, 1996

 

"Morir representa set situacions quotidianes, d'àmbits socials i culturals ben diferents però sempre dins una gran metròpoli, que acaben amb la pèrdua d'un ésser humà. Una pèrdua que, per raons diverses, podria haver estat evitable. A l'espectador se li planteja un doble joc, que malauradament només ens permet de fer el teatre: la possibilitat de canviar el destí dels personatges que hem vist morir per a fer-los renéixer, gràcies a petites modificacions dels seus comportaments, o del seu llenguatge, o de l'atzar de l'hora i del llloc de les situacions. Un joc amb sorpreses i cops d'efecte teatrals, amb un greu dilema com a teló de fons, que haurà de resoldre l'espectador: morir o no morir, aquesta és la qüestió". (Programa de mà)
 
"Hi ha alguna cosa en mi que es revolta, quan veig un actoràs com Jordi Bosch limitat a tocar un trianglet amb els músics durant gairebé tota la segona part. I encara em revolta més quan tenint un repartiment com aquest a al seva disposició (...), Belbel els escamotegi (i ens escamotegi) els morceaux de bravoure, les escenes de les morts". [Marcos Ordoñez: Avui, 27/04/1998]
 


 

Acte 1 - escena 1 [web ISFTIC - Ministerio de Educación]

 

Acte 2 - escena 7 [web ISFTIC - Ministerio de Educación] SPOILER!


 
  • "Els actors interpreten un sol personatge per funció, d'entre els tres que poden interpretar. Cada funció compta amb un repartiment integrat per una d'aquestes possibilitats. Amb aquesta combinació, hi ha més de tres-centes possibilitats de repartiment diferent. No hi haurà doncs cap funció amb el mateix repartiment". (Programa de mà)
  • L'any 2000, Ventura Pons va fer la versió cinematogràfica de l'obra, amb en Lluís Homar en el paper del guionista.
  • En el web del Ministerio de Educación (de l'Instituto Superior de Formación y Recursos en Red para el Profesorado) hi trobem tot el text fragmentat en escenes i acompanyat de les escenes en vídeo.

teatre menú principal

© La pàgina d'en Jordi Bosch