DIRECCIÓ: Jordi Frades PRODUCCIÓ: Sesse Espona, Queti Domínguez, Jordi Guilera, Anna M. Simó
AUTOR: Josep Ma. Benet i Jornet GUIÓ: Marta Molins, Siscu Lucchetti, Joan Rosquellas
INTÈRPRETS: Jordi Bosch (Pau Oliver), Nina (Teresa), Marc Cartes (Víctor), Mónica López (Jessica), Mercè Comas (Cloti), Eduard Fernández (Sebi), Pep Munné (Enric), Carme Conesa (Magda), Teresa Manresa (Glòria), Pere Ventura (Toni), Marta Padován (Paulina, la mare), Lorena Martínez (Mariona), Oriol Vila (David)
EMISSIÓ: TV3, 20/04/1995 - 20/07/1995 (13 x 40 min.)
 

En Pau Oliver, un vidu amb dos fills adolescents a càrrec seu, es nomenat director d'unes galeries comercials de la Diagonal, cosa que obliga a la família a deixar Platja D'Aro, on vivien, i traslladar-se a Barcelona, on també viu la mare d'en Pau. La sèrie se centra principalment en la vida familiar del protagonista i en les diferents relacions i situacions que afronten quotidianament els personatges relacionats amb el centre comercial: Enric, el relacions públiques trepa; Magda, la secretaria fantasiosa; Cloti, l'encarregada de la neteja xerraire; Toni, el cambrer del bar intel·lectual; o el Sebi, el pel·liculero segurata. A més a més, els dependents dels diferents comerços: la Teresa, desenganyada del homes; la Glòria, esbojarrada; el Víctor, un bon noi però pijo; i la Jessica, pretensiosa i amb caràcter.

"Pedralbes Centre va ser una altra cosa: aquesta comèdia amb petits tocs dramàtics ambientada en un gran espai comercial de Barcelona es va beneficiar del patrocini dels seus propietaris, però va passar gairebé inadvertida. Benet i Jornet en va fer el guió original amb la col·laboració de Marta Molins, Joan Rosquelles i Francesc Lucchetti, però els seus personatges no van atreure el públic ni tampoc les seves relacions. El primer capítol es va estrenar el 20 d'abril de 1995 i se'n van emetre tretze, tal com s'havia previst en un principi. El repartiment, malgrat tot, era prou atractiu: Jordi Bosch i Pep Munné en els papers estel·lars juntament amb Carme Conesa i Mònica López. Marta Padovan i Mercè Comas també hi van intervenir i en una intervenció més aviat secundària hi podíem trobar la Nina, més tard cèlebre directora de l'acadèmia d'artistes d'Operación Triumfo". [J.M. Baget i Herms – "La nostra". Vint anys, 2003]

 

1- El nou director arriba a les galeries. La Cloti i el Sebi mostren al Pau li fan de cicerones. Coneixem els personatges i no se'ns passa per alt la guspira de corrent que es transmet entre el Pau i la Teresa al donar-se la mà. La Jessica s'avergonyeix que la seva mare sigui l'encarregada de la neteja.

2 – L'Enric, que decideix que és ell qui mereix el càrrec de director, intenta fer caure el Pau en un parany: convenç la Magda perquè el sedueixi i així els podrà enxampar "in fraganti"; però la Magda no és precisament la "Mata-Hari".

3- La Mariona vol visitar el lloc de treball del seu pare i s'escapa a les galeries. Mentre el Pau la busca per tot arreu, la Mariona s'està a la botiga de la Teresa i l'ajuda a desemmascarar el seu ex-marit.

4- Un nou parany de l'Enric: regala un cotxe a la mare del Pau per després fer veure que aquest accepta suborns.

5- El capítol "estrella". La Teresa estripa sense voler els pantalons del Pau i mentre els li cus a la botiga, aquest, finalment, decideix atacar. Després d'un "parèntesi" al magatzem decideixen oblidar que ha passat el què ha passat i queden com bons amics.

6- L'Enric intenta introduir una periodista al despatx perquè robi la nova campanya d'estiu de les galeries. Mentrestant, el Pau convida a sopar la Teresa, però el David i la mare li boicotegen el pla. El Sebi, sense saber-ho, frustra el pla de la periodista.

7- Les galeries es queden sense llum i a sobre, el Pau pateix una grip de cavall i s'ha d'estar a casa.

8- Els empleats volen organitzar una festa sorpresa d'aniversari pel Pau, però aquest es pensa que conspiren en contra d'ell. La festa serveix per frustrar un atracament al Pau per part d'un desesperat.

9- La Cloti rep la visita d'una antiga amiga i es fa passar per la directora de les galeries. En Pau parla amb la Teresa i decideixen passar a ser alguna cosa més a ser bons amics, però la mare del Pau ho veu i intenta trencar la relació.

10- La Jessica, enfadada amb el Víctor, deixa la feina. Unes lladregotes enreden l'il·lús de l'Enric.

11- La Glòria sospita que el seu home s'entén amb una model. Després de molts intents, en Pau i la Teresa es reconcilien

12- L'Enric cau i al rebre un cop al cap perd la memòria. Apareix la mare del Víctor, la veritable propietària de la botiga, que resulta ser una vella amiga de la Cloti, alhora mare de la Jessica.

13- L'Enric convenç un amic que tingui una cita a cegues amb la Teresa; aquesta, enfadada per la aparició d'una amiga del Pau de Platja d'Aro, accepta. Però la cita no té èxit i la Teresa s'assabenta que tan els nens com la mare del Pau són de vacances i que per fi podran estar tots dos sols. L'Enric, decidint què pot fer per fer fora d'una vegada el Pau, se n'adona que "avui és l'últim dia!

 
  • L'autor de la sèrie, en Josep Ma. Benet i Jornet, poc després de PC va crear "Nissaga de poder".
  • Entre els actors convidats, van aparèixer l'Anna Lizaran, el Pep Pla, la Marta Calvó, el Joel Joan o el Joan Crossas.
  • La sèrie va ser l'estrena d'una fórmula de patronici directe a televisió. En Benet i Jornet va escriure la sèrie a partir d'una situació inicial proposada per "Euromarco", l'agència de publicitat contractada pels propietaris de "Pedralbes Centre". Per tant, si voleu visitar els sets de la sèrie només heu d'agafar el metro fins a l'estació de Maria Cristina.

  • Pàgina de TVC dedicada a PC
 

presentació de la sèrie

 


fotografies dels CAPÍTOLS


 

fragments de la sèrie
 

televisió menú principal

© La pàgina d'en Jordi Bosch