Un dietari de notícies i fets recents

ANY 2007


NOMINACIÓ DE BCN ALS GOYA

18 de desembre

Ventura Pons ha obtingut una nominació als premis Goya per BARCELONA (UN MAPA) en l'apartat de millor guió adaptat.

I havia oblidat comentar la menció de BCN a la "zona calenta" del Fotogramas d'aquest mes... "Uno de los fragmentos de la última película de Ventura Pons, Barcelona (un mapa), está protagonizado por Jordi Bosch, que contrata a un chapero (Ramón Villegas), cuyo integral reproducimos aquí".


HAY QUE PURGAR A TOTÓ

03 de desembre

Aquesta és la nova obra de teatre que interpretarà en Jordi al Teatro Español de Madrid, del 22 de desembre al 27 de gener. Una comèdia de George Feydeau, on repetirà amb el director, Georges Lavaudant, i la partenaire, Núria Espert, de PLAY STRINDBERG. Un altre dels protagonistes serà Gonzalo de Castro (el genial 'Gonzalo' de la sèrie Siete vidas). Aniré posant tota la informació en aquesta pàgina especial. -agraïments-


REPOSICIÓ AL 300

30 de novembre

El canal 300 (TDT) està reposant la sèrie ESTACIÓ D'ENLLAÇ cada dijous a les 22h. Sabem que en Jordi apareixia en un dels capítols, estarem alerta!


COMENTARI SOBRE UN ROURE

21 de novembre

De l'entrevista a l'actor Jordi Martínez al diari Avui (21/11/07): "I amb els actors passen coses? Sorpreses! Mira, en Jordi Bosch és un magnífic actor dramàtic, però té el vessant còmic a flor de pell. I amb aquell posat seriós, feia més evident la part d’humor del text".


DESPRÉS DE LA PLUJA: LA CRÒNICA

17 de novembre

Visita fugaç a la capital del Bages aprofitant que es projecta DP dins el Festival de Cinema Negre de Manresa, amb la presència del director i alguns dels actors (a la imatge del Regió 7 d'avui, Marisa Paredes). Una altra pel·lícula basada en una obra de teatre -després de BCN- però de caire molt diferent. Aquesta utilitza tots els recursos cinematogràfics possibles (tenint en compte que és un telefilm) i el fet de què sigui una història coral i amb magnífics intèrprets (estan triats tots per al seus papers a la perfecció) la fa molt amena i interessant. Esperem que TV3 es decideixi a emetre-la algun dia. Podeu llegir els meus comentaris a la pàgina especial (compte, hi ha spoilers).


PREMIS BARCELONA DE CINEMA

13 de novembre

BARCELONA (UN MAPA) ha obtingut dues nominacions a la VI edició dels Premis Barcelona de Cinema 2007: Carles Cases, per la millor música i una altra per la millor pel·lícula en v.o. catalana. El que no s'entèn és que cap dels sis actors/actrius protagonistes hagi estat nominat (d'això en diria fer les nominacions pressa i corrents i incloure BCN en el darrer moment per tenir, si més no, quatre pel·lícules en llengua catalana).


UN ROURE : LA CRÒNICA

08 de novembre

Ningú -ni l'actor convidat ni el públic- sabíem gaire el què ens trobaríem però amb l'empatia i energia del Jordi Martínez tot resulta més fàcil. El principi, per anar escalfant l'actor i el públic, és d'allò més còmic: la Tània, el Paul... i el piano, que ni el Richard Cleyderman! Però poc a poc, a mesura que el personatge de l'Andy pren protagonisme, la situació va canviant on s'alternen situacions realment dramàtiques amb pauses entre els dos actors. Al final, qui queda hipnotitzat, jo diria que és el públic, que no sap si el què ha vist és real o una enganyifa. Fantàstic el Jordi Martínez, treballant per partida doble i fantàstic el Jordi, acceptant el joc i havent de mostrar, gairebé alhora, registres còmics i dramàtics.


PROBLEMES AL WEB

03 de novembre

Acabo de descobrir que els amics de Yahoo! Geocities m'han esborrat -sense avisar- un dels dominis, on hi són penjades totes les fotografies dels dos darrers mesos. Després d'una bona feinada ja estan penjades en un altre servidor, però pot ser que encara us trobeu alguna miniatura que no té la seva fotografia corresponent. Càsum Geocities!


BCN NECESSITARÀ UN MAPA

02 de novembre

Després de Toronto i Roma, la pel·lícula ha estat convidada per a ser presentada, el desembre, al Lincoln Center de Nova York i ha estat seleccionada per a participar oficialment als festivals de La Habana (Cuba), Belgrad (Sèrbia), Miami i San Francisco (EUA).

17 de novembre

A Nova York tindran Jordi per partida doble doncs també es projectarà LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS!


L'OBI-WAN DE BCN

01 de novembre

Fragment de l'article "Guerra d'estrelles i Barcelona estrellada" de Llúcia Ramis, publicat a El Mundo: "(...) Uns quants anys llum més tard, arrib al Gran Teatre del Liceu, on en Ventura Pons presenta la pel·lícula Barcelona (un mapa). Incomprensible? Esperau a saber com es dirà aquell film de Woody Allen en què Javier Bardem em posà les banyes amb na Penélope Cruz. El títol serà: Vicky Cristina Barcelona. Així, sense comes ni res. Quin mal li haurà fet? La qüestió és que amb Barcelona (un mapa) fa la impressió que la ciutat estigui feta un cromo. Això explicaria l'assistència de n'Oriol Bohigas a l'estrena, qui es queixa fins i tot per escrit dels sorolls de la Plaça Reial on ell viu. Veig en Xavier Rubert de Ventós per segon dia consecutiu, veig en Mingo Ràfols.I les senyores de 73 anys no em deixen veure el retorn del Jedi. Hi ha en Cheewaka, Hans Solo, la princesa Leia, un ewok i Obi-Wan Kenobi. Però van d'incògnit i dissimulen sota la pell de Josep Maria Pou, Pablo Derqui, Núria Espert, Rosa Maria Sardà i Jordi Bosch. Em qued enmig d'un foc creuat en una guerra d'astres. I mentrestant Barcelona s'estrella".


UN ROURE

25 d'octubre

Segons l'Avui i La Vanguardia en Jordi és un dels més de seixanta actors que participaran a l'obra teatral "Un roure". Dirigida per Roser Batalla i interpretada per Jordi Martínez, aquesta obra té la particularitat que el protagonista cada nit tindrà un partenaire nou, que no sabrà de què va l'obra i haurà de fer servir les seves dots d'improvització.


DESPRÉS DE LA GIRA

20 d'octubre

[tv3.cat] "El telefilm DESPRÉS DE LA PLUJA coproduït per Televisió de Catalunya amb Diagonal Televisió, Ficción Producciones i TVG ha estat seleccionat per la secció oficial a concurs ZOOMTV, del Festival Europeu de Tvmovies ZOOM IGUALADA, que tindrà lloc del 7 a l'11 de novembre del 2007". [Al final l'haurà vista tothom menys els espectadors de TV3... ].

26 d'octubre

I el Festival Internacional de Cinema de Negre de Manresa concedeix un premi Plácido d'Honor a Agustí Villaronga i inclourà la seva darrera pel·lícula, DP, a la secció oficial de Pantalla d'Actualitat.


CRÒNIQUES

20 d'octubre

de PLAY STRINDBERG: un combat de boxa entre tres pesos 'pesats'. A favor de qui et poses? Rius o t'angoixes?

de BARCELONA (UN MAPA): sis lliçons magistrals d'interpretació. És una obra de teatre filmada o una pel·lícula d'una obra teatre? Realisme i veracitat fet a casa amb finals oberts per a tots, cal una segona part! (Això del TNC no ens ho empassem, eh?)


JA ÉS MALA SORT...

19 d'octubre

... que els del club Tr3sC sortegessin entrades per a la preestrena de BCN al Liceu quan jo era Madrid.

... que la presentació de la pel·lícula es fes en un cinema a tres minuts de casa meva i no me n'assabentés.


NOMINACIONS ALS BUTACA

11 d'octubre

Ja està oberta la convocatòria dels Premis Butaca 2007 . Enguany hi ha dues nominacions interessants: ADREÇA DESCONEGUDA com a millor muntatge teatral, i en Jordi com a millor actor de teatre. Voteu (fins el 18 de novembre)! La gala dels premis tindrà lloc a Mataró el 26 de novembre.


ELS INDISCUTIBLES

11 d'octubre

Fragment de l'article "Los indiscutibles" sobre el teatre català actual del Marcos Ordoñez, publicat al Babelia de El País (06/10/07): "Actorazos. Otro star system de hierro colado y con más patas que un ciempiés. En lo alto, el enorme José María Pou, que puede con todo y tiene todos los premios imaginables. De la "factoría Romea", otro jefazo, Carles Canut, seguido por Boris Ruiz y Mingo Ràfols. De la compañía del Lliure, los imbatibles Pere Arquillué, Joan Carreras y Andreu Benito. Cabalgando solo, Lluís Homar, Eduard Fernández, Jordi Boixaderas, Francesc Orella, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Lluís Marco, Joel Joan, David Selvas, Carles Martínez, Oriol Vila. Dos veteranos de oro: Joan Anguera y Francesc Lucchetti. Y, siempre en rancho aparte, Pavlovski y Rubianes".


ENCARA UNS ALTRES MOTS ENCREUATS

10 d'octubre

La revista TvMania de La Vanguardia va publicar el 6 d'octubre aquest passatemps. Cliqueu la fotografia per veure'l en gran (inclou les sol·lucions) -agraïments al Jordi P.-


NOVES VELLES FOTOGRAFIES

24 de setembre

Per celebrar el seu 30è aniversari el Teatre Lliure ha editat un llibre que recull totes les obres i activitats celebrades tant a la sala de Gràcia, com al Palau de l'Agricultura i ara a la Sala Fabià Puigserver i l'Espai Lliure. Afortunadament moltes de les fotografies publicades en aquest llibre són inèdites per tant, després d'una àrdua tasca, han estat incorporades a aquesta web. Podeu trobar les noves 'adquisicions' a fotos teatre dels 80, fotos teatre dels 90, fotos teatre dels 00, 30 d'abril, lear, les noces de fígaro, arsènic i puntes de coixí, zowie, l'hort dels cirerers i dues més a fotogràfies vàries.


ESTRENA I PREESTRENA DE BCN

21 de setembre

Confirmada ja la data del 19 d'octubre com el dia de l'estrena de BARCELONA (UN MAPA) als cinemes, ens assabentem que el dia 16 d'octubre hi haurà una preestrena a cor què vols al Gran Teatre del Liceu. -agraïments-

27 de setembre

[web venturapons] "Els Films de la Rambla, S.A. anuncia que BARCELONA (UN MAPA) ha estat oficialment seleccionada per a competir el proper dia 23 d'octubre en el Festival de Cinema de Roma (Itàlia) després de la seva exitosa participació al Festival Internacional de Toronto (Canadà)".


ELS BOSCOS: LA CRÒNICA

21 de setembre

Finalment m'he pogut rescabalar de la mala visió que vaig tenir l'any passat de LA NIT JUST ABANS DELS BOSCOS a Girona. Amb un únic canvi d'actors es manté l'esperit del trist i sòrdid text del Koltès recitat per sis grans actors. Podem, així, o anar imaginant diferents inmigrants que pateixen unes quantes desgràcies o un mateix que ho pateix tot i que, d'alguna manera, pot justificar certes actituds. Que el text fos escrit l'any 1977 encara ens fa deprimir més. Encara sort de les sis lliçons magistrals d'actuació teatral...


LES SET ESCENES DE HAMLET EN MP3

15 de setembre

Dilluns 10 de setembre Catalunya Música va emetre dins el seu espai "Temporada de cambra 2007" el concert homenatge a Benet Casablancas que va tenir lloc el 10 de març al Teatre Principal de Sabadell. El Grup Modus Novus va interpretar "Celebració", "Petita música nocturna", "New epigrams" i "Set escenes de Hamlet" on en Jordi és el recitador. Podeu baixar-vos el concert en dos arxius mp3 (el segon només conté el final de les "Escenes") des de la pàgina de media.


LA NIT ALS 'MATINS' x 2

14 de setembre

Quatre del sis protagonistes de LA NIT JUST ABANS DELS BOSCOS -David Selvas, Josep Maria Pou, Pere Arquillué i Jordi- han visitat avui el programa "Els matins" de Josep Cuní a TV3. Han parlat de la vigència de l'obra que ja parlava dels problemes de la inmigració fa trenta anys, de com es va gestar l'obra, de l'orgull de poder treballar en obres compromeses i, amb l'aparició del Sergi Pàmies, també han esmentat el món de la televisió i la identificació dels espectadors amb llurs personatges. Podeu veure imatges de l'entrevista a la pàgina dels BOSCOS i a la de fotografies vàries (gràcies per l'avís de la Mònica Terribas a "La nit al dia").

I una estona abans, el quartet ha passat pel "Matí de Catalunya Ràdio" on han dialogat amb l'Antoni Bassas i el crític Toni Moreno. Podeu baixar-vos l'arxiu sonor a la secció d'entrevistes.


STRINDBERG TORNA A MADRID (I A TORINO)

23 d'agost

Del 27 de setembre al 28 d'octubre es reposarà, al Teatro de la Abadía de Madrid, l'aclamada obra PLAY STRINDBERG, que també es va poder veure al TNC. En Jordi substituirà al Lluís Homar. Continuarem informant. -agraïments-

14 de setembre

Aquesta producció visitarà el Teatro Stabile di Torino per a participar al Festival UTE (Unió de Teatres d' Europa) que aquest any se celebra en aquesta localitat italiana. Es representarà al Teatro Gobetti del 2 al 4 de novembre.


UNA BCN TARDORENCA (I A TORONTO)

27 de juliol

El web estrenosdecine anuncia que BARCELONA (UN MAPA) s'estrenarà el 19 d'octubre, quan tot just farà un any de l'estrena de VASQNEP. Esperarem confirmació via algun altre mitjà especialitzat.

02 d'agost

I s'anuncia que BCN és de les quatre pel·lícules catalanes seleccionades pel festival internacional de Toronto (Canadà), que se celebrarà del 6 al 15 de setembre.

29 d'agost

El web del Toronto Internacional Film Festival (TIFF) publica les dates de les projeccions de BCN: el 9, el 12 i el 14 de setembre. I podeu consultar a la pàgina especial un nova entrevista amb Ventura Pons.

02 de setembre

La distribuïdora internacional Latido Films té una pàgina dedicada a BCN amb el cartell i un tràiler (no apte per a menors ).


EL LLIURE OBRIRÀ TEMPORADA AMB LA NIT JUST ABANS DELS BOSCOS

14 de juliol

[del web teatral.net] "Pere Arquillué, Andreu Benito, Jordi Bosch, Francesc Orella, Josep Maria Pou i un sisè actor que substituirà a Lluís Homar (absent per altres compromisos), són els intèrprets que recitaran aquest monòleg del màxim renovador de la dramatúrgia francesa del s. XX. La nit just abans dels boscos és un text gens festiu, un text curt, rabiosament actual i penetrant, que relaciona el teatre amb la vida i molt especialment amb la vida dura i gens amable de molts dels nostres conciutadans.
L'espectacle, que ja va obrir el festival Temporada Alta del 2006 i que es podrà veure a la Sala Fabià Puigserver del 13 al 23 de setembre, porta el segell d'Àlex Rigola i és interpretat per sis figures de l'escena d'avui.
'Només busco', ha dit Àlex Rigola, 'presentar l'espai amb un text més actual que mai, i que aquest espai el trepitgin els actors. Grans actors, primeres espases: Pere Arquillué, Andreu Benito, Jordi Bosch, Francesc Orella i Josep Maria Pou que s'alternaran (interpretant, no “llegint”) en el dibuix del personatge. Un personatge que no té edat: viu al Raval i cada dia, o més ben dit, cada nit em topo amb homes com ell; emigrants desesperats, joves de vint o de cinquanta anys, que arriben per buscar-se la vida en una ciutat hostil'.
Tal i com descriu el crític teatral Marcos Ordóñez, el protagonista, la veu de Lanuit, és un emigrant perdut a qualsevol ciutat; un estranger essencial que, com el Jerry de la Història del Zoo, d'Albee, necessita desesperadament parlar i ser escoltat; parlar per seguir sent; parlar per passar la nit; parlar amb algú, apropar-se a un semblant i tocar-lo amb les seves paraules, amb el seu crit: la força del text radica en l'extrema intensitat d'aquest desig. També en aquest text veiem el més essencial de Koltès, sencer i a borbollons, per primer cop. Chéreau va escriure: 'L'acció és la paraula, una paraula activa i esqueixada, repleta de fissures; una paraula que deixa d'ocultar la por i aborda de front, com a arma d'agressió i defensa, els pensaments secrets que no ens atrevim a reconèixer'".

29 d'agost

Sembla que el substitut d'en Lluís Homar als BOSCOS serà en David Selvas.


ELS ANGLADA: EL RETORN

14 de juliol

I ja van... Crec que TV3 vol aconseguir el dubtós honor de convertir MAJORIA ABSOLUTA en el Verano azul català. De totes maneres, per si hi ha algú que encara no l'ha vist es reposa la sèrie des de el segon capítol (sense la tvmovie que és el pilot) cada dia després del TN migdia (a l'hora del Cor de la ciutat).

30 de juliol

Una de les reposicions més breus de la història. MA descansa fins a la propera reposició.


MÉS MOTS ENCREUATS

23 de juny

El Periódico torna a publicar avui uns 'passatemps' distrets. Aquest cop a la revista Teletodo. Si els voleu veure en gran, cliqueu la fotografia (no inclou les sol·lucions).


DESPRÉS DE... L'ESTIU

16 de juny

Ahir es va presentar la nova temporada d' "Estrenes de TV3" (cicle de telefilms rodats per a la TVC). DESPRÉS DE LA PLUJA serà uns dels darrers a emetre's (calculem que al setembre), es confirma que en Jordi farà de 'cap administratiu' i podeu veure tres fotografies noves a la pàgina especial.


CONCURS DE VA

13 de juny

TV3 sorteja des del seu web [http://www.tv3.cat/concurs/laviaaugusta/] 5 llibres de LA VIA AUGUSTA, on s'explica de manera didàctica com era la vida a la Tàrraco d'Agust. Per a concursar només heu de respondre aquesta dificilíssima pregunta: "Quin és l'actor que interpreta el paper de cèsar August a “La via Augusta”?". Alea jacta est!


PREMIS PER A VASQNEP

11 de juny

VA A SER QUE NADIE ES PERFECTO ha guanyat, a la 19a edició del Festival de Comèdia de Peñíscola, els premis al millor actor (ex-equo per Santi Millán, Fernando Tejero i José Luis García Pérez) i al millor guió, d'Albert Espinosa.


'SALUT I LLENGUA!'

11 de maig

[del web Consorci per a la normalització lingüística] "L'actor Jordi Bosch va acompanyar-nos en la darrera xerrada caminada 'Salut i llengua!' El món de l'actor, el teatre i el cinema són els temes que van omplir l'hora i mitja de caminada pel passeig Marítim de Mataró. La generositat de l'actor va propiciar que els assistents intervinguessin amb preguntes sobre diferents aspectes de la seva professió. Bosch, que actualment protagonitza la sèrie de TV3 La Via Augusta , va explicar-nos que estem en un bon moment teatral, i que l'actor té moltes oportunitats a Barcelona per fer bon teatre. Tot i això va criticar el fet que cada cop més costa de trobar un bon text teatral, perquè es tendeix a un teatre més rendible econòmicament sovint en detriment del de més qualitat. L'actor mataroní, que recentment ha acabat el rodatge de la darrera pel·lícula de Ventura Pons Barcelona (un mapa) , també va parlar de les diferències i similituds de treballar en una obra de teatre, en una pel·lícula o en la televisió. Així va voler trencar els tòpics que la feina de l'actor és més relaxada a la televisió, o que la càmera no pot imposar tant a un actor com el públic. També ens va explicar que la seva carrera dins del món del teatre va començar com la de bona part d'actors d'aquest país: fent els Pastorets (a la Sala Cabañes de Mataró), per passar després, de la mà del també actor mataroní Boris Ruiz, al Lliure de Gràcia, on afirma que va coincidir amb els millors professionals del teatre d'aquest país d'aleshores. La xerrada també ens va portar a parlar de Shakespeare, de les traduccions que en fa Joan Sallent i de la inabastabilitat de la seva producció teatral. Bosch va dir que per fer certes obres del dramaturg anglès cal una experiència vital que només donen els anys. La poesia dels seus textos ens acosta als sentimens humans més profunds, va concloure."


ENTREVISTA

07 de maig

Aquesta tarda, al "Versió RAC1" del Toni Clapés, han entrevistat en Jordi en motiu de l'estrena de LA VIA AUGUSTA. Tot i que han començat parlant de la sèrie, el moment més divertit han estat els comentaris fets pels falsos 'Arturo Fernández' i 'Paco Martínez Soria'. Ha parlat de MAJORIA ABSOLUTA, de NISSAGA, de CARRETERA Y MANTA -com a exemple de pel·lícula que no va funcionar: només va durar una setmana a Barcelona (ho recordo perquè vaig haver de fer una excursioneta per poder veure-la per segon cop)-, de BARCELONA (UN MAPA) i ha hagut l'inevitable record al vell Lliure. Finalment, i com a única dada novedosa, ens hem assabentat que ADREÇA DESCONEGUDA tornarà al Teatre Borràs el febrer de 2008. Podeu trobar el link de l'emisora a entrevistes.


DESPRÉS DE LA PLUJA INICIA "GIRA"

29 d'abril

Divendres 27 es va estrenar al 'Som Cinema' [la primera mostra de cinema català de Mollerussa] DESPRÉS DE LA PLUJA. Aquesta haurà estat la seva única exhibició en pantalla de cinema ja que és una telemovie. I la setmana vinent (3 de maig) participarà -amb subtítols- al 'TV Málaga' [festival de documentals i pel·lícules per a televisió]. Els telefilms presentats competiran a dos premis: un atorgat pel públic i l'altre, per la crítica. Ben aviat més informació a la pàgina especial dedicada a DP. De moment, una imatge.


BONUS AUGURIUM

27 d'abril

Ahir va arribar la família Escipió a Tarraco. Els auguris són bons (tot i que l'ombra de MAJORIA ABSOLUTA hi planava pel damunt). Afortunadament s'ha apartat l'astracanada, s'ha optat per una línia similar a LA MEMÒRIA DELS CARGOL i ens podem concentrar més a descobrir els costums, manies i virtuts dels nostres avantpassats. Punts a favor: la Drusil·la; punts en contra: l'emperador hi surt massa poc. De totes maneres, i com diu la meva amiga Gemma, caldrà veure uns quants capítols més per a poder-los jutjar. I també caldrà veure l'emperador August en millors condicions físiques!


BONA DIADA DE SANT JORDI

22 d'abril

Us desitjo a tots i a totes un bon Sant Jordi.

01 de maig

I per a celebrar la diada, dimarts 24, l'Emma i en Jordi van fer una lectura de contes per adults a la Biblioteca del Mil·lenari de Sant Cugat. [Font: web de Ràdio Sant Cugat]


BCN JA TÉ EL MAPA ENLLESTIT

19 d'abril

Ahir dimecres es va presentar la finalització del rodatge de BARCELONA (UN MAPA) a la Sala Becket [a pocs metres d'aquest ordinador ]. La premsa escrita ha reproduit fotografies similars -que podeu consultar a la pàgina de fotografies de BCN- i es confirma que en Jordi interpreta el personatge del germà, aquí anomenat Santi. L'estrena està prevista a la tardor.

21 d'abril

Agraïments al web www.cinemacatala.net (d'on ja fa temps que sóc usuària registrada). Són els únics que han publicat una fotografia 'com cal' del rodatge. La podeu veure a la secció de fotografies de BCN.


AL MAIG NINGÚ NO SERÀ PERFECTE

14 d'abril

Finalment el dvd de VASQNEP ja té data de sortida: l'11 de maig. Inclourà el mateix que la versió de lloguer a més del "com es va fer", els spots de TV i, sorpresa, doblatge al català!


PROMO I WEB DE LA VIA AUGUSTA

05 d'abril

TV3 ja està emetent la primera promo de VA la qual ens revela dues coses: que el títol definitiu serà LA VIA AUGUSTA (tot i que sense article m'agradava més) i que el personatge interpretat pel Jordi no serà Juli Cèsar sinó l'emperador August, atès que l'acció se situarà l'any 24 a.C. 

Heus aquí una imatge/dibuix de l'anunci:

07 d'abril

I ja funciona el web oficial (no sabem si definitiu) de la sèrie: http://www.tv3.cat/laviaaugusta. En aquesta pàgina interactiva coneixem una mica els personatges, podem veure la promo abans esmentada, tenir accès a diferents links relacionats amb la Tarraco real i assabentar-nos que està previst un llibre educatiu. Podeu veure la fotografia oficial de l'emperador August a la meva (humil) pàgina de VA


NOVA PEL·LÍCULA AMB VENTURA PONS

24 de març

Després del, ja clàssic, EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT en Jordi tornarà a participar en un film de Ventura Pons. Cito del web del director:

"ELS FILMS DE LA RAMBLA, S.A. anuncia l'inici del rodatge a Barcelona de la nova pel·lícula de VENTURA PONS, BARCELONA (UN MAPA), amb guió del propi director basat en l'aclamada obra teatral de LLUÏSA CUNILLÉ, BARCELONA, MAPA D'OMBRES. Encapçalen el repartiment NÚRIA ESPERT, JOSEP MARIA POU, ROSA MARIA SARDÀ, MARIA BOTTO, JORDI BOSCH i PABLO DERQUI. MAITE FONTANET n'és la directora de producció, CARLES CASES composa la música i PERE ABADAL signa el muntatge. La pel·lícula compta amb la col·laboració de TELEVISIÓ DE CATALUNYA i FILMAX en serà la distribuïdora a l'Espanya". Seguirem informant

07 d'abril

A partir d'ara trobareu tota la informació de BCN -BARCELONA (UN MAPA)- compilada en aquesta pàgina.


XXVI APRILISva0.jpg (11964 bytes)

12 de març

El Periódico publica avui un reportatge i les primeres imatges de l'esperada VIA AUGUSTA. Sembla que la data definitiva de l'estrena serà el 26 d'abril i en la fotografia apreciem una nova incorporació: la Carme Balaguer. A aquest pas ompliran el Colosseu! Més informació a la pàgina de VA


D'AQUÍ A BOLLYWOOD

11 de març

Dins d'un cicle de cinema espanyol a Bombai es presenten, entre d'altres, LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS i VA A SER QUE NADIE ES PERFECTO. [podeu llegir l'article a El País]


TORNEN LES SET ESCENES DE HAMLET

08 de març

Interpretada ja l'any 89 al Teatre Lliure "el Teatre Principal acollirà un cicle monogràfic del compositor sabadellenec Benet Casablancas. Els concerts seran per a la celebració dels 50 anys de l’artista i l’homenatge particular per ser un dels compositors més prestigiosos del panorama de música de cambra actual. El cicle ha estat possible gràcies a la col·laboració de Joventuts Musicals de Sabadell, la Fundació Caixa Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell. Benet Casablancas ha expressat la seva satisfacció en poder oferir les seves composicions a la ciutat on va néixer i, a més, al Teatre Principal. Casablancas ha admès que aquesta era la seva aportació al projecte Ciutat de la Música. Per escenificar les seves produccions, el compositor comptarà amb el director Santiago Serrate i l’orquestra Modus Novus, de RTVE. El programa de concert està compost per les peces Set escenes de Hamlet, amb la intervenció del recitador Jordi Bosch, i New Epigrams, una obra que encara no ha escoltat a Sabadell". [sabadellpress] més informació.

10 de març

El web de Ràdio Sabadell parla del concert i en copio aquest interessant paràgraf:

"Entre el repertori que s'ha triat hi ha Les set escenes de Hamlet, que incorpora l'actor Jordi Bosch com a narrador. Sobre això, el mateix Benet Casablancas, ha dit que li feia 'molta il·lusió' perquè va ser Bosch 'qui va estrenar-la al Lliure de Gràcia fa uns 18 anys'. A partir d'aquella primera proposta s'ha traduït a moltes llengües i s'ha posat en boca de molts actors, però amb Jordi Bosch, és una manera de 'retrobar el moment en que l'obra va néixer', ha dit Casablancas."


VASQNEP A BERLÍN

06 de febrer

TVE presentarà noves pel·lícules i algunes de ja estrenades al seu pavelló de l'European Film Market a Berlín, del 8 al 18 de febrer. Entre les 'antigues' hi serà VA A SER QUE NADIE ES PERFECTO.


PREMIS CIUTAT DE SANT CUGAT

31 de gener

L'acte de lliurament dels guardons Ciutat de Sant Cugat es farà el 18 de febrer al Teatre-Auditori. L'Orquestra Simfònica Sant Cugat amenitzarà la gala, amb la interpretació de la peça 'El somni d'una nit d'estiu' de Shakespeare, amb música de Mendelssohn. Els actors Jordi Bosch i Joan Berlanga recitaran els textos. [Font: web Ràdio Sant Cugat]


MÉS ROMANS

31 de gener

Anem coneixent més detalls de VIA AUGUSTA en comptagotes. Avui ens hem assabentat d'una magnífica incorporació: l'Anna Lizaran i es confirma que veurem en Jordi fent de Juli Cèsar. Ho podeu llegir a la secció 'notícies'.

09 de febrer

Ja tenim la data d'estrena de VIA AUGUSTA (segons el Diari d'Andorra): el 23 d'abril. I més actorassos en el repartiment: Quimet Pla, Roger Casamajor, Cristina Plazas i Cristina Pérez. Si voleu saber alguns detalls sobre el rodatge, llegiu el nou link a 'notícies'


LECTURA AL MNAC

31 de gener

[Diari Avui - 31/01/07] Conversa: 'La influència d'Humberto Rivas en la fotografia del nostre país'. La faran América Sánchez, dissenyador; Joan Fontcuberta, fotògraf; Marisa Díaz de la Fuente, galerista, i David Balsells, comissari, en el marc de l'exposició Humberto Rivas. El fotògraf del silenci, que es pot visitar fins al 18 de febrer. En acabat, l'actor Jordi Bosch farà una lectura de poemes de Fernando Pessoa, pel qual Rivas sent una gran admiració. Museu Nacional d'Art de Catalunya (Parc de Montjuïc).


UN DE TRES

29 de gener

LA EDUCACIÓN DE LAS HADAS s'ha emportat 1 dels 3 goyas als quals estava nominada, el premi a la millor cançó "Tiempo pequeño" de Bebe i Lucio Godoy.


"UNA JOIA D'HOME"

20 de gener

Interessant entrevista realitzada avui a l'Emma Vilarasau al Periódico. Llegiu els millors fragments a la seva pàgina de declaracions.


NOVETATS DVD

15 de gener

VA A SER QUE NADIE ES PERFECTO surt de lloguer el 28 de febrer (amb només un tràiler com a extra). I de manera silenciosa, ¿DE QUÉ SE RÍEN LAS MUJERES? ha sortit finalment a la venda; només porta el tràiler d'extra i es pot comprar al web www.dvdgo.com 


MOLT BON ANY!

01 de gener

I que arribin ben aviat VIA AUGUSTA i DESPRÉS DE LA PLUJA!


NEWS ANY 2006     NEWS ANY 2005   NEWS ANY 2004   NEWS ANY 2003  

NEWS ANY 2002    NEWS ANY 2001  NEWS ANY 2000    NEWS ANY 1999


 [ MENÚ PRINCIPAL ] [ TEATRE ] [ CINEMA ] [ TELEVISIÓ ] [ NEWS ] [ FOTOGRAFIES ] [ INFORMACIÓ ]

© La pàgina autoritzada d'en Jordi Bosch